BEHANDELINGEN OP MAAT

Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?
Voor veel mensen is bewegen iets dat vanzelfsprekend is, totdat er klachten ontstaan en u soms letterlijk stilgezet wordt. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat u optimaal kunt (blijven) bewegen. Het team van FysioLiendert staat klaar om u te helpen!

De fysiotherapeut
U kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als u:
• blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in uw armen, benen, schouder of rug
• vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg
• na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen
Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. Met de meeste klachten kunt u terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten.

De fysiotherapeuten van FysioLiendert gaan samen met u op zoek naar de beste behandeling voor uw persoonlijke situatie. Soms volstaat alleen advies, soms ook een aantal behandelingen.

Naast de behandeling van klachten besteden wij ook veel aandacht en zorg aan preventie. Bewustwording van het lichaam en training om te voorkomen dat de klachten terugkomen door overbelasting op de werkvloer of tijdens de sport. Hoe meer u uw lichaam begrijpt, hoe meer u met zelfvertrouwen beweegt. De fysiotherapeut leert u hoe u zelfstandig uw bewegingsvrijheid kunt onderhouden.

Onze fysiotherapeuten komen bij u thuis!
Bent u niet in staat om voor de behandelingen naar de praktijk te komen, dan is het mogelijk (in overleg met de huisarts of medisch specialist) therapie aan huis te krijgen. Bent u moeilijk ter been, net geopereerd en u heeft fysiotherapeutische behandelingen nodig, dan staan wij voor u klaar!

Wat kost fysiotherapie?
Sinds 2006 is er geen verwijzing meer nodig om bij een fysiotherapeut terecht te kunnen.

Fysiotherapie (en specialisaties) zijn voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars hebben verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie (en zijn specialisaties) is opgenomen in uw polis. Kinderen tot 18 jaar hebben altijd uit de basisverzekering recht op 18 behandelingen per jaar. Nieuw sinds 1 januari 2018 is dat als u artrose in uw knie of heup heeft, u de eerste 12 behandelingen vergoed kunt krijgen uit de basisverzekering. Let wel deze behandelingen worden wel met uw wettelijk verplicht eigen risico verrekend.

FysioLiendert heeft met alle Nederlandse zorgverzekeraars een contract afgesloten. Indien wij geen contract hebben afgesloten met uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld omdat u in het buitenland verzekerd bent, krijgt u zelf een nota, die u aan ons overmaakt. Daarna kunt u deze nota indienen bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen met betrekking tot de vergoeding van een eventuele behandeling? Neem gerust contact met ons op.

Zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut
U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hoeft dus geen verwijsbrief van de huisarts te hebben. Alleen bij chronische aandoeningen of na een operatie is een verwijsbrief van de huisarts/medisch specialist nodig. Zo kunt u snel aan uw herstel beginnen bij de juiste therapeut!

Denkt u dat fysiotherapie u kan helpen bij uw klachten? Neem dan contact op met een van onze therapeuten of kom langs in onze praktijk!