BEHANDELINGEN OP MAAT

Medical Taping

Wat is Medical Taping Concept?
Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

• Bestrijding van (spannings) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.
• Behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.
• Stimuleren van spieren met verminderde spanning en ontspannen van spieren met teveel spanning.
• Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals tennis- of golfarm).
• Preventieve toepassingen om spieren en gewrichten bij overbelasting te beschermen.
• Verminderen van ontstekingen.
• Verminderen van klachten zoals oedeem en bloeduitstortingen.
• Correctie van de lichaamshouding of standsverandering van een gewricht.
• Bij o.a. maagklachten, menstruatieklachten en hooikoortsklachten.

De tape ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

De tape is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig katoen en is elastisch, ademend en zelfklevend. De kleeflaag is van antiallergische acryl. De tape is waterproof dus douchen is gewoon mogelijk. Er zijn geen medicijnen toegevoegd aan de tape.

Hoe werkt het?
De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfstroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

Voor meer informatie zie ook www.fysiotape.nl/medical-taping

Onze therapeuten zijn zeer ervaren in het gebruik van Medical Taping. Denkt u dat Medical Taping ook iets voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen of dit de juiste behandelmethode voor u is!